Saturday 23 August 2014

Supa de porumb cu cartofi si afumatura Caroli

Ingrediente:

o conserva de boabe de porumb
100 g costita afumata Caroli
sare
o lingura unt
o ceapa
doi cartofi
supa de carne
400 ml lapte
piper
patrunjel verde

Mod de preparare:


Se taie costita afumata Caroli cubulete si se prajeste in unt. Se scoate pe o farfurie cand este rumena, apoi se pune la calit ceapa toccata fin.Se curate cartofii, se taie cubulete si se adauga peste ceapa. Se toarna supa si se lasa sa fiarba 10-15 minute pana se inmoaie cartofii. Boabele de porumb se scurg bine si se adauga cu laptele in supa. Se pune sare si piper. Se lasa sa se infierbinte fara a clocoti. Se pune supa fierbinte in farfurii, se pune afumatura si patrunjel verde. Pofta buna!




Thursday 21 August 2014

Flori de dovlecel panne

Ingrediente:

2 oua
5 linguri de apa minerala/ bere
5 linguri de faina
sare
ulei pentru prajit


Mod de preparare:


Am spalat florile si le-am scos pistilul (alte retete se fac cu tot cu pistil, dar eu prefer sa il scot).Pregatim compozitia amestecand ouale cu sare dupa gust , faina cu apa minerala, alternandu-le pentru a nu face cocoloase. Se scufunda florile in compozitia rezultata si pun in tigaie cu uleiul incins.  Lasati florile cu aluat din plin nu le scurgeti.Se prajesc pe ambele parti si se scot pe un prosop de bucatarie absorbant. Pofta buna!
 




 


Tuesday 19 August 2014

Budinca de dovlecei

Ingrediente:

700 g dovlecei
5 linguri faina
100 g smantana
200 g telemea de oi rasa
2 rosii taiate rondele
3 oua
1 ceapa
1 lingurita bullion
1 legatura marar
200 g unt
1 lingura pesmet
sare
piper

Mod de preparare:

Cureti dovleceii si ii speli, ii tai rondele subtiri, le pui intr-un bol si le sarezi un pic. Le lasi 10 minute si apoi storci bine de zeama si pastrezi cateva pentru a pune peste budinca. Amesteci dovleceii cu 2 oua si cu smantana. Adaugi faina, telemeaua de oi, pesmetul, rosiile, mararul si ceapa toccata marunt. Condimentezi cu sare si piper dupa gust. Amesteci bine compozitia. Ungi cu unt o tava rotunda, torni compozitia, pui peste ea rondlele de dovlecel, torni pe deasupra un ou batut cu o lingurita de bullion si coci budinca 30 de minute. O lasi sa se raceasca in tava si apoi o tai. Pofta buna!













Cremsnit cu crema de vanilie

Ingrediente:

3 foi cremsnit

pt crema de vanilie:

1l lapte
250 g zahar
3 oua
100 g amidon de porumb
50 g unt
20 g zahar vanilat
razatura de la o lamiae

Mod de preparare:

Laptele se amesteca cu zaharul, ouale, amidonul, sarea, intr-o cratita care nu lipeste  (teflon) si se pun la fiert aproximativ 15 minute, timp in care se amesteca continuu. Dupa ce se fierbe se adauga untul, zaharul vanilat, razatura de lamiae si se amesteca pana la omogenizare.
Pregatirea se continua prin asezarea pe o tava corespunzatoare cu inaltimea de 4-5 cm. Se aseaza intre straturi crema fierbinte. Portionarea fiecarei bucati de cremsnit se va face dupa 10-12 h. Pofta buna!



Saturday 16 August 2014

Penne cu carnati Caroli

Ingrediente utilizate:

o punga de penne
2 carnati de porc afumati extra Caroli
o lingura de ulei
100 g smantana pentru gatit
1 ceapa
100 g ciuperci
50 g cascaval
2 oua

 
Mod de preparare:

Se pun pastele la fiert in apa cu sare, conform indicatiilor de pe pachet. Intre timp, intr-o tigaie incapatoare, se calesc in ulei carnatii taiati rondele. Se scot pe servetele de hartie, iar uleiul ramas se arunca. Se caleste ceapa in ulei, iar apoi se adauga ciupercile, iar la sfarsit carnatii deja prajiti. Se amesteca cateva minute. Pastele se scurg de apa in care au fiert. In acelas vas in care s-au prajit carnatii se pun pastele, smantana si ouale. Se potriveste gustul de sare si piper si se lasa sa fiarba 5 minute. Se unge un vas cu ulei si se pun la cuptor. Deasupra pastelor se pune cascaval. Se lasa la cuptor aproximativ 20 minute. Pofta buna!
 
Timp de preparare:

40 minute



Sunday 10 August 2014

Briose aperitiv cu Kaiser Caroli

Ingrediente:

300 g faina
250 g Kaiser extra Caroli
1 ardei gras verde
1 pliculet drojdie uscata
120 g unt
5 linguri smantana
1 ou plus un galbenus pt uns deasupra
50 g cascaval ras
sare
piper

Mod de preparare:

Amesteci intr-un castron mare, faina, drojdia, untul, smantana, un ou, ardeiul curatat si taiat cubulete si jumatate din sunca taiata cuburi. Condimentezi cu sare si piper, dupa gust si alsi apoi aluatul la dospit circa 30 minute. Tapetezi formele de briose cu folie speciala pentru copt, le umpli pana la jumatate cu aluatul preparat, ngi deasupra cu galbenusul batut, garnisesti cu cateva din cuburile de Kaiser ramase, presari cu cascaval ras si apoi le introduce in cuptorul bine incins pt 20-30 minute. Le lasi sa se racoreasca in forme, apoi le scoti si le servesti calde sau reci.






 






Costita de porc cu miere

Ingrediente:

o bucata de coaste de porc

pt condiment:

o lingurita sare
1/2 lingurita piper macinat
o lingurita coriandru macinat
o lingurita cimbru
o lingurita rozmarin
o lingurita chimion macinat
3 catei de usturoi zdrobiti
o ceapa rasa

pt glazura:

2 lingurite mustar iute
2 lingurite miere de albine

Mod de preparare:

Amesteci intr-un bol toate condimentele, ceapa rasa, usturoiul zdrobit, apoi freci cu amestecul respective bucata de carne. Invelesti bucata de coasta in folie alimentara si o lasi la frigider de seara pana dimineata. Scuturi bucata de carne de condiment in exces, apoi asezi costita pe gratarul bine incins, cu partea carnoasa in jos.Dupa 6 minute le intorci pe cea de-a doua fata pentru alte 5 minute. Separat freci mustarul cu mierea de albine si cu ajutorul unei pensule ungi suprafata carnii de 2 ori pe fiecare parte, pana cand carnea este bine patrunsa si frumos rumenita deasupra. Decupezi costita si le servesti calde.









Crenvusti Caroli in aluat

Ingrediente:

12 cremvusti de porc caroli - 500g faina - 25g drojdie proaspata - o lingura zahar - o lingura sare - 300ml apa calduta - 60g unt topit - 16 crenvursti - 3 litri apa - 4 linguri bicarbonat de sodiu - un ou - seminte de susan - seminte de floarea soarelui - sare grunjoasa

Mod de preparare:

Mai intai ne ocupam de drojdie, pe care o frecam impreuna cu zaharul, folosidn o lingura de lemn, pana devine lichida. Puneti faina cernuta impreuna cu sarea intr-un vas, faceti o gropita in mijloc si puneti apa, drojdia si untul, apoi framntati un aluat elastic, care nu trebuie sa se lipeasca de peretii vasului. Mutati apoi aluatul intr-un vas curat, pe care l-ati uns cu putin unt, il acoperiti cu un prosop curat si il lasati sa dorspeasca intr-un loc caldut o ora sau pana isi dubleaza volumul. Il mutam apoi pe planseta tapetata cu faina si il mai framantam 5-10 minute. Impartim aluatul in 2 parti egale si din fiecare parte intindem o foaie de aluat dreptunghiulara, de cca ½ cm grosime si 30-35 cm lungime.Apoi incingem cuptorul la 180°C si tapetam 2 tavi cu hartie de copt (eu am folosit tava de la cuptor si inca una mai mica). Punem la fiert 3 litri de apa, cand apa fierbe, punem 5 linguri de bicarbonat. Taiem fiecare foaie in 8 fasii. Luam crenvurstii si ii infasuram, rand pe rand, in cate o fasie de aluat. Grija mare la capete, trebuie sa strangeti bine de tot aluatul intre degete, ca sa nu se desfaca la fiert. Aveti grija ca fasiile de aluat sa se suprapuna bine una peste alta si o data ce tot crenvurstiul e invelit, il strangem usor in mana, ca sa ne asiguram ca fasiile stau bine legate. Cand toti sunt gata, ii punem pe rand, cate 4-5 o data, in apa cu bicarbonat. Nu trebuie sa fiarba mai mult de 30-40 secunde sau pana se ridica la suprafata. Ii scoatem cu o spumiera direct pe tava in care o sa ii coacem. Ii ungem apoi cu ou batut, folosind o pensula de patiserie, apoi presaram sare, susan si seminte de floarea soarelui. Puteti folosi la pasul acesta si seminte de mac, in, sare de Hymalaya…cam orice e pe gustul vostru. Dam apoi tava la cuptor si ii coacem 30 min sau pana sunt bine rumeniti, ca sa fim siguri ca aluatul e bine facut si la interior.
 
 


Thursday 7 August 2014

Mic dejun sanatos

Ingrediente:

un iaurt grecesc, seminte de in, pulbere de fistic, nuci, Goldenberry deshidratate, gelatina gutui facuta in casa, un pic de cereale.

Mod de preparare:

Se amesteca semintele de in, fistic, nucile taiate marunt. Se mixeaza iaurtul si se pune deasupra fulgilor de cereale. Deasupra se pun semintele, gelatina, Goldenberry deshidratate. In functie de sezon se pot pune si fructe proaspete. Pofta buna!





Desert la pahar

Ingrediente:

un pahar iaurt
seminte de in
miere
fistic
fulgi de cereale
coacaze
menta
stafide

Mod de preparare:
 
Pentru acest desert delicious se pregatesc mai multe straturi, repartizate astfel: seminte de in, iaurt grecesc, putina miere sau sirop facut in casa ( eu am folosit un fel de miere de gutuie), fistic faramitat, iaurt, fulgi de cereale si stafide, iaurt, miere, goji, merisor, acrise, goldenberry deshidratat, iaurt, putina miere, din nou, cateva fructe uscate, coacaze rosii si menta! Pofta buna!
 



 


Aripi de pui in stil indian

Ingrediente:

o taita aripioare
3 cepe albe
2 oua
sucul unei lamai
3 linguri faina
cateva fire patrunjel
un praf curry
2 linguri ulei
sare
piper

Mod de preparare:

Se bat ouale cu sare, curry, piper si apoi se amesteca bine cu faina, patrunjelul tocat si sosul de lamiae. Aripioarele spalate si bine curatate se pun in amestec. Ceapa se curate si se taie rondele cu un cutit bine ascutit. Se pune ceapa intr-o tava de cuptor si se toarna ulei. Se aseaza si aripioarele pe tava si se ung cu restul sosului in care au stat, apoi se dau la cutor pentru 45 de minute.








Ciorba de legume

Ingrediente:
 un morcov
doi cartofi
o felie mare de telina
3 linguri mazare congelata
o ceapa
un ardei gras
500 ml bors
cateva fire patrunjel
sare

Mod de preparare:

Toate legumele se taie cat mai marunt si in apa cu un praf de sare se pune mai intai la fiert ceapa cu morcovii si telina. Se lasa 10 minute si se adauga ardeiul gras si cartofii. Dupa 15 minute de fiert se pune mazarea si intre timp, se fierbe borsul. Dupa ce toate legumele sunt fierte se amesteca cu bors, dupa gust si se lasa sa mai dea un clocot. Se potriveste cu sare si se aduce la masa cu patrunjel deasupra.





Wednesday 6 August 2014

Musaca de cartofi cu soia

Ingrediente:

200 g soia granule
2 cepe
100 g orez
3 linguri ulei
4 cartofi
sare
piper

Mod de preparare:

Granulele de soia se pun la fiert in apa si se lasa 30 de minute. Apoi se lasa la scurs. In alt vas se pun cartofii la fiert pentru 15 minute. In 2 linguri de  ulei incins, se pun la calit ceapa toccata si soia. Se potriveste gustul de sare si piper si se adauga orezul. Se toarna 100 ml apa si se lasa la fiert, pana apa se evapora. Intr-un vas de cuptor se pune o lingura de ulei si se aseaza un strat de cartofi si amestec de orez, ceapa, soia. Se da tava la cuptor pentru 15 minute. Pofta buna!