Wednesday 5 September 2012

Prajitura Melba cu Piersici

Ingrediente:

o cutie Dr. Oetker
(contine 1 forma rotunda speciala, 132 g praf pentru crema, 15 g praf pentru sos zmeura, 105 g biscuiti)

pt blatul de biscuiti:
 50 g unt
70 ml suc din compot piersici

pentru crema:
 200 ml smantana dulce UTH 15% grasime
200 ml apa rece
150 g iaurt 4,4 % grasime
100 g piersici compot

pentru decor:

250 g piersici din compot
70 ml apa rece

Mod de preparare:

1. Pregatirea blatului de biscuiti. Biscuitii se piseaza cu ajutorul unei vergele. Intr-un vas se fierbe untul impreuna cu sucul din compot. Se ia vasul de pe foc. In compozitia fierbinte se adauga biscuitii pisati si se amesteca bine pana la umezirea uniforma a acestora. Biscuitii astfel obtinuti se pun in forma speciala, asezata in prealabil pe un platou, si se niveleaza cu ajutorul unei linguri. Forma rotunda cu blatul de biscuiti se pune la frigider la racit, pana la pregatirea cremei. Fructele pentru crema se taie cubulete si se lasa la scurs.
2. Pregatirea cremei. Intr-un vas pentru mixer se pune praful de crema, smantana rece de la frigider si cantitatea de apa corespunzatoare grasimii din smantana. Se bate cu mixerul la viteza mica  cateva secunde pana la omogenizare si apoi la viteza mare timp de trei minute. Se adauga apoi iaurtul rece de la frigider si se amesteca la viteza mica inca 30 secunde. Piersicile (100 g) taiate cubulete se inglobeazausor in crema. Crema astfel obtinuta setoarna imediat peste blatul din biscuiti si se niveleaza cu ajutorul unei linguri.
3. Pregatire decor sos de zmeura. 250 g de piersici din compot se taie feliisi si se aseazape suprafata cremei in mod decorativ. Intr-un pahar se pune praful pentru sosul de zmeura si se amesteca cu 7 linguri de apa rece pana la omogenizare, timp de 2 minute. Sosul de zmeura astfel obtinut se toarna in cercuri concentrice peste feliile de piersici.
Dupa preparare, prajitura se da la frigider timp de 3 ore. Daca nu se doreste servirea imediata, prajitura se pastreaza la frigider.















No comments:

Post a Comment