Saturday 26 July 2014

Pasca traditionala

Ingrediente:

500 g faina
100g zahar
50 g unt
2 linguri ulei
250 ml lapte
3 galbenusuri
o lingurita sare
25 g drojdie
esenta de rom

pentru umplutura:

un kg branza de vaci
150 g zahar pudra
50 g unt
4 oua
3 galbenusuri
3 linguri smantana
100 g stafide
2 linguri faina
o lingurita sare
coaja rasa la la o lamiae

Mod de preparare:

Pentru aluat se amesteca drojdia cu putin lapte si o lingurita de zahar. Se oparesc  3-4 linguri faina cu putin lapte clocotit, amestecand continuu sa nu formeze cocoloase. Dupa ce s-a racit, se amesteca drojdia inmuitata si se pune aceasta compozitie la loc calduros pentru a creste. Separat se amesteca galbenusurile cu sarea si zaharul, pana capata consistenta unei crème spumoase.  Cand drojdia si faina au crescut, se toarna maiaua peste restul de faina si se amesteca, adaugand crema de galbenusuri si putin lapte caldut. Se framanta aluatul, adaugand treptat uleiul, romul, untul topit. Cand aluatul se desprinde de pe maini, se acopera si se pune la loc cald sa creasca, timp de o ora. Cand a crescut aluatul, se opreste o treime pentru a realiza impletitura de deasupra, iar din restul se intinde o foaie care se pune in tava tapetata cu hartie de copt. Umplutura se prepara astfel: se amesteca branza cu untul, smantana, galbenusurile, sarea, zaharul, coaja de lamiae, stafidele inmuiate in rom si albusurile battue spuma. Se toarna compozitia peste aluatul din tava si din restul de aluat se realizeaza suluri impletite care se pun deasupra umpluturii. Se da la cuptor pentru o ora.




No comments:

Post a Comment