Bucataria internationala


Pizza Margherita

Ingrediente:blat pizza:

500 g faina
250 ml apa
3 linguri ulei
un plic drojdie
1/2 lingurita zahar
1/2 lingurita sare

topping pizza:

200 g mozzarella sau cascaval
3 linguri pasta de tomate
o lingura ulei
o lingura busuioc sau oregano
piper

Mod de preparare:

Reteta de pizza Margherita este o reteta de pizza clasica care sta la baza prepararii majoritatii retetelor de pizza. Pentru blatul de pizza dizolvam sarea, zaharul si drojdia in 250 ml apa calduta, punem trei linguri cu ulei si adaugam trepatat faina, framantand pana cand obtinem un aluat tare si putin elastic. Lasam aluatul la crescut 30-40 minute, apoi tapetam blatul cu faina si intindem aluatul in forma si dimensiunea dorita - eu am facut patru pizza Margherita rotunde, putin mai mari de-o palma. Pentru sosul folosit la pizza Margherita: punem intr-un vas cele trei linguri de pasta de tomate, o lingura de ulei, o lingura de busuioc maruntit si piper dupa gust, apoi amestecam bine toate ingredientele. Pentru topping dam pe razatoare mozzarella sau o taiem feliute cat mai subtiri. Mozzarella nu este obligatorie la pizza Margherita, de cele mai multe ori eu folosesc orice sortiment de cascaval. Ungem uniform blatul de pizza Margherita cu sosul format, avand grija ca blatul sa fie uns in intregime si apoi presaram deasupra mozzarella din belsug. Dupa ce cuptorul s-a incins, introducem pizza Margherita si o lasam la copt intre cinci si zece minute la 200 grade C.


 
 

Gorgonzola e uva

Ingrediente:50g de gorgonzola
300g struguri roze cu boabe mari
10 beţişoare de frigărui

Mod de preparare:
Se taie gorgonzola cu grijă în cubuleţe, să nu se fărâme. Se spala boabele de struguri şi le punem pe un şervet sau într-o strecurătoare. Punem pe beţişoare alternativ boabe de struguri şi cubuleţe de gorgonzola.
 
 
 
 

Mozzarella e promodoro

Ingrediente:
o pungă de bulgăraşi de mozzarela în zer
300g de roşii cherry
10 beţişoare de frigărui

Mod de preparare:

Roşiile cherry se spala şi se pun pe un şervet curat care să absoarbă stropii de apă. Scurgem bulgăraşii de mozzarella într-o strecurătoare. Apoi, punem pe beţişoare alternativ: o roşie cherry, un bulgăraş de mozzarella, încă o roşioară, încă un bulgăraş şi terminam cu o ultimă roşioara. Repetăm până terminăm ingredientele.
 

Salata greceasca

 
Ingrediente:
2 rosii
3 castraveciori
1 ceapa rosie
1 ceapa alba
1 lingura masline
60 g branza feta
1 lingura ulei masline
1 lingura suc de lamaie
sare
oregano uscat

Mod de preparare:

Se taie rosia cubulete si castravetii felii subtiri. Ceapa se taie rondele sau pestisori. Se adauga branza taiata cubulete. Intr-o ceasca se amesteca uleiul, cu sucul de lamaie, 1/2 lingurita oregano si sare, amestecul turnandu-se peste salata.
 
 


No comments:

Post a Comment