15 grame de drojdie proaspata
250 ml. de apa calda
400 de grame de faina + ceva faina pentru presarat
3 linguri de ulei de masline
sos:
rosii proaspete decojite
3 catei de usturoi
frunze proaspete de busuioc
sare, piper
ulei de masline (1-2 linguri)
topping:
ardei gras rosu
ardei gras verde
ceapa
boabe de porumb
masline
ciuperci
Mod de preparare:
Drojdia se dizolva in apa calda. Cantariti 400 g faina, urmand sa mai adaugati atat cat va fi nevoie pentru un aluat nelipicios, neted. Se adauga faina in apa in care s-a dizolvat drojdia. Se framanta aluatul. Se adauga si putin ulei de masline, aproximativ 2 linguri. Se acopera bolul in care s-a pus aluatul cu folie si se lasa la loc caldut sa creasca. Pentru sos se toaca pentru inceput busuiocul marunt, apoi se toaca usturoiul. Rosiile proapete, oparite putin si decojite inainte se toaca cubulete mici. Sosul se condimenteaza dupa gust. Se scoate aluatul care a crescut, se intinde cu sucitorul si se aseaza in tava tapetata cu faina. Aluatul se unge cu sosul de rosii, iar apoi se adauga maslinele, apoi deasupra se pun ardeiul gras taiat fasii, ceapa taiata solzisori fini, porumbul conserva, maslinele taiate. Deasupra se presara condimente dupa gust, sare, piper, oregano. Pofta buna!
No comments:
Post a Comment