pentru blat
6 oua
2 linguri miere
250 g zahar
2 linguri cacao
4 linguri apa
1 lingurita bicarbonate
2 pliculete zahar vanilat
250 g faina
pentru crema:
1/2 l lapte
250 g zahar
4 linguri faina
1 pachet margarina
3/4 pachet nuca cocos
1 plic zahar vanilat
pentru glazura
10 linguri zahar pudra
2 linguri cacao
2 linguri ulei
1 esenta rom
apa clocotita
Mod de preparare:
Se bat albusurile spuma cu zaharul. Separat se freaca galbenusurile cu mierea, cacaua, apa si bicarbonatul. Se amesteca galbenusurile cu albusurile si se pune faina. Se coace si se lasa la racit. La sfarsit se taie pe jumatate si se pune crema. Pentru crema se fierbe laptele cu zaharul si 4 linguri de faina. Se ia de pe foc si se amesteca cu pachetul de margarina Unirea, nuca de cocos si zaharul vanilat. Crema se pune calda intre foi. Pentru glazura zaharul pudra, cacaua si uleiul se freaca cu apa clocotita. Se pune glazura pe prajitura si se presara nuca de cocos. Pofta buna!
Super buna! Mereu o fac��
ReplyDelete