Tuesday, 5 August 2014

Somon cu piure de legume

Ingrediente:

somon
7-8 buchetele de broccoli
jumatate de cartof rosu
5-6 bucatele telina
3 fire de sparanghel
2 catei de usturoi
ulei de masline
sare
piper
cimbru
marar
lamiae
patrunjel
vin rosu
iaurt


Mod de preparare:

Se pun la fiert 7-8 buchetele de brocolii, jumatate de cartof rosu taiat bucatele, 5-6 bucatele telina, 3 sparanghel, usturoi- 2catei, ulei de masline, sare, piper si se lasa la fiert. Condimentam somonul cu sare si cimbru si sa pune in tigaie pana prinde pe toate partile putina si usoara culoare roz- crustacee. Scoatem somonul pe un pat de marar, patrunjel, sare, usturoi, coaja lamaie, piper- toate tocate si amestecate si se inveleste dat prin ele in hartie de copt imbibata cu vin rosu. Se pune in tigaie putina apa si vin rosu, facem gaurele in hartia de compt si se lasa 5 minute la foc mic- neaparat capac deasupra sa intre aburii din vin in peste. Se zdrobesc legumele fiarte cu o lingura de iaurt gregesc, o lingura de gelatina de lamaie, sare si ulei de masline. Pofta buna!
 





 
 
 


No comments:

Post a Comment