1 kg urzici tinere
2 morcovi,
1 pătrunjel
1 ceapă
½ ardei roşu tăiat mărunt
1 legătura de ceapă verde
75 g ulei
500 ml bulion
50 g făină
2 linguri orez (opţional)
sare
Mod de preparare:
Se aleg urzici tinere, se curăţă de codiţe, se spală bine în mai multe ape, după care se fierb în apă cu puţina sare timp de 15 min. Urzicile se scurg bine şi se toacă mărunt. Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte în ulei. Se adaugă zarzavatul de supă, dat în prealabil printr-o răzătoare fină. Se călesc împreună, după care se pun în vasul cu urzici. Se adaugă şi orezul. Făina se căleşte în restul de ulei, se stinge cu zeama de la urzici amestecată cu bulion şi se lasă să fiarbă încă un sfert de oră. Dacă ciorba nu e destul de acră, se poate adăuga oţet de mere sau borş. Se potriveşte de sare. Pofta buna!
No comments:
Post a Comment