Friday 13 December 2013

Lasagna delicioasa

Ingrediente:

16 foi lasagna
250 g cascaval sau parmezan
 50 g unt
30 g faina (1 lingura si jumatate)
700 ml lapte
2 - 3 catei de usturoi
500 g ciuperci
200 g carne toccata
30 g morcov
70 g porumb dulce
 1 cutie rosii decojite in bulion (400g)
1 ceapa
5 - 6 linguri ulei de masline
sare, piper
busuioc

Mod de preparare:

Incepem sa pregatim sosul bechamel si punem la incalzit laptele. Separat, intr-un vas cu fundul gros topim untul, la foc mediu, dupa care adaugam faina si amestecam repede ca sa se omogenizeze si sa nu se faca cocoloase. Dam focul la minim si amestecam mereu, timp de 2 - 3 minute. Apoi turnam laptele fierbinte, in fir subtire, amestecand mereu. Adaugam sare si cateii de usturoi zdrobiti usor, adica sa fie inca intregi si dam focul spre mediu pana cand incepe sa fiarba, amestecand din cand in cand. Dam focul la minim si lasam sa clocoteasca usor timp de 10 minute, amestecand cateodata. Cand e gata, scoatem cateii de usturoi, adaugam piperul si lasam sosul deoparte. E timpul pentru sosul "bolognese" de ciuperci. Intr-un vas incapator incingem 2 - 3 linguri de ulei de masline si calim pentru cateva minute ceapa tocata marunt. Adaugam ciupercile taiate felii,  carnea, rosiile tocate marunt impreuna cu sucul din conserva, sare, piper si busuioc. Lasam sa fiarba vreo 10 - 15 minute, iar daca sosul scade prea mult, adaugam apa. La final trebuie sa fie destul de lichid.  Acum e timpul sa asamblam toate ingredientele. Foile de lasagna  le-am fiert in prealabil 2 minute. Ungem o tava (maxim 20x35) cu unt si turnam jumatate din sosul bechamel. Asezam 4 foi de lasagna, apoi jumatate din ciuperci, si o treime din cascavalul razuit. Asezam alt strat de foi, restul de ciuperci, cascaval. Punem ultimul strat de foi, turnam restul de sos bechamel si presaram pe deasupra restul de cascaval. Dam la cuptorul incins la 180 de grade timp de 30 de minute. Eventual puteti acoperi cu o folie de aluminiu tava in primele 15 minute, dar iese bine si daca o lasati descoperita de la inceput.
 












No comments:

Post a Comment