Saturday, 21 December 2013

Toba

Ingrediente:
2 urechi de porc
2 rinichi de porc
1 limba de porc
1 muschi mic de porc
1 imima de porc
1 stomac de porc
250 g slanina cu carne
o jumatate de kilogram de pulpa porc
4 catei usturoi
sare
piper macinat
piper boabe
foi de dafin

Mod de preparare:

Cureti stomacul de porc de membrana interioara. Cel mai usor se curata cu sare grunjoasa. Il speli, il lasi o ora in apa cu otet si o ceapa taiata felii, dupa care il speli bine. In macelarii se poate gasi si gata curatat. Se pun la fiert toate organele, muschiul, slanina si pulpa. Se adauga boabele de piper, sare dupa gust si foile de dafin. Se lasa la fiert o ora dupa ce au dat in fiert. Se scot si se lasa sa se raceasca. Se curata limba de pielita alba. Se toaca totul cubulete mai mari, se pune intr-un vas si se adauga usturoiul pisat, sare si piper macinat, dupa gust si doua polonice cu zeama in care au fiert.
Se umple stomacul cu compozitie si se coasa deschizatura. Pentru a fi sigur ca nu se sparge toba se poate introduce intr-o bucata de dres, prinzand bine la capete. Se pune zeama in care au fiert organele pe foc si cand da in clocot se pune toba. Se lasa la fiert 30 minute. Din cand in cand se inteapa cu un ac de cusut mai mare. Se scoate din zeama cu o paleta, se aseaza intr-un lighean, se pune un fund de lemn rotund peste ea si o greutate. Se lasa la rece pana a doua zi . Se poate lasa si mai mult, important este s astea la rece.
 
 


No comments:

Post a Comment