Sunday, 29 December 2013

Tort rotit

Ingrediente:

pt blat

8 oua
8 linguri zahar
8 linguri faina
3 linguri ulei
3 linguri lapte
1 praf de copt

pentru crema;

500 ml frisca
150 g ciocolata neagra
250 g ciocolata cu lapte
bomboane pt decor

Mod de preparare:

Se separa galbenusurile de albusuri, iar cele din urma se bat spuma cu zaharul. Se incorporeaza apoi galbenusurile, unul cate unul, uleiul si laptele. La sfarsit se pun faina si praful de copt si se amesteca bine. Se tapeteaza tava cu unt si faina si se toarna compozitia, se da la cuptor pentru aproximativ 20 minute. Intre timp se prepara crema: se pune ciocolata intr-un vas si se topeste pe baie de abur. Se bate bine frisca, dupa care se incorporeaza cu ciocolata topita. Se taie blatul in 3 fasii. se unge prima parte cu crema, dupa care se ruleaza. Bagheta rezultata se pune pe a doua fasie unsa cu crema si se ruleaza impreuna. Se procedeaza la fel si cu a treia fasie. Tortul obtinut se imbraca in restul de crema si se orneaza dupa preferinta cu bomboane decorative si putina frisca. Pofta buna!




No comments:

Post a Comment