Saturday, 21 December 2013

Piftie de curcan

Ingrediente:
tacamurile de la un curcan: aripi, picioare, cap, pipota, 2 morcovii, 2 cepe, 2 radacini de pastarnac, sare, usturoi, dupa gust

Mod de preparare:

Toata carnea se spala si se curata foarte bine, eventual se parleste la flacara aragazului. Se pune la fiert o oala cu 5 l de apa si cand apa clocoteste, se pune carnea. Se lasa sa fiarba cu legumele pana ce se desprinde de pe oase. Se scoate carnea din carnea din zeama in care a fiert, se desprinde complet de pe oase, eventual se mai taie, daca bucatile sunt prea mari si se repartizeaza in formele in care piftia se va inchega cu morcovul taiat. In zeama se pune usturoiul pisat, se amesteca si se lasa 10 minute sa se infuzeze. Apoi se strecoara si se pune in forme la rece, de preferinta in balcon sau pod, nu in frigider.

 
 

 


No comments:

Post a Comment