Thursday 13 November 2014

Prajitura sfaramata cu gem

Ingrediente:

10 linguri apa
10 linguri de zahar
10 linguri ulei
1 praf de copt
coaja de la lamiae
1 esenta de rom
faina cat cuprinde
gem de prune
zahar pudra

Mod de preparare:
 
Amestecam apa cu uleiul si zaharul. Le batem usor cu un tel,pana se topeste putin zaharul, apoi turnam praful de copt,esenta si coaja de portocala. La urma turnam faina treptat,v-am zis cand nu se mai lipeste aluatul de degete este numai bun. Luam o bucatica mica de aluat,o punem intr-o punga si o dam la congelator vreo 10-15 minute.  Nuca o punem intr-o tava si o prajim putin, apoi o tocam cu un cutit ,nu o dam pe masina. Amestecam cele 2 borcane de gem de prune.Intr-o tava de aragaz ,mare,punem hartie de copt. Aluatul il intindem cu sucitorul,iar foaia rezultata o asezam in tava. este foaia de aluat , asezam amestecul de gem cu nuca. Scoatem bucatica de aluat din congelator,si o dam de razatoarea cu ochiuri mari,uniform peste gem. Dam tava la cuptor pana prajitura e gata.(de obicei cand aluatul are culoare putin aurie este gata). O scoateti din cuptor si o dati cu zahar pudra. O lasati la racit ,apoi o taiem.

 









   


No comments:

Post a Comment