10 linguri apa
10 linguri de zahar
10 linguri ulei
1 praf de copt
coaja de la lamiae
1 esenta de rom
faina cat cuprinde
gem de prune
zahar pudra
Mod de preparare:
Amestecam apa cu uleiul si zaharul. Le batem usor cu un tel,pana se
topeste putin zaharul, apoi turnam praful de copt,esenta si coaja de
portocala. La urma turnam faina treptat,v-am zis cand nu se mai lipeste
aluatul de degete este numai bun. Luam o bucatica mica de aluat,o punem
intr-o punga si o dam la congelator vreo 10-15 minute. Nuca o punem intr-o tava si o prajim putin, apoi o tocam cu un cutit
,nu o dam pe masina. Amestecam cele 2 borcane de gem de prune.Intr-o tava de aragaz ,mare,punem hartie de copt. Aluatul il intindem
cu sucitorul,iar foaia rezultata o asezam in tava. este foaia de aluat ,
asezam amestecul de gem cu nuca. Scoatem bucatica de aluat din
congelator,si o dam de razatoarea cu ochiuri mari,uniform peste gem. Dam
tava la cuptor pana prajitura e gata.(de obicei cand aluatul are
culoare putin aurie este gata). O scoateti din cuptor si o dati cu zahar
pudra. O lasati la racit ,apoi o taiem.
No comments:
Post a Comment