Thursday, 6 November 2014

Tocanita de linte rosie

Ingrediente:


- 2 cani de linte rosie;
- 2 cepe;
- o jumatate de lingurita de chimen;
- o lingurita de turmeric;
- o jumatate de lingurita de praf de coriandru;
- 1 morcov;
- un ardei gras;
- patrunjel sau marar pentru ornat;
- 3 linguri ulei;
- 2-3 rosii facute piure sau o conserva de rosii decojite;
- 2 catei de usturoi;
- un ardei rosu iute;
- sare si piper dupa gust.
 
Mod de preparare:
 
Spalati lintea si puneti-o 10 minute la inmuiat. Lintea se pune la fiert in apa cu sare.  Puneti uleiul la incins si aruncati boabele de chimen vreo secunde, aveti grija sa nu se arda. Adaugati ceapa, morcovul, ardeiul gras si usturoiul. Aceste legume trebuie tocate marunt. Adaugati  un pahar de apa, turmericul, coriandrul, rosiile, plus ardeiul iute tocat si el marunt sau o jumatate de lingurita de boia iute.  Lasati lintea  sa fiarba vreo 20 de minute, timp in care trebuie sa amestecati ca sa nu se lipeasca. se mixeaza in blender si se adauga peste legumele calite. Se amesteca bine si se mai lasa pe foc 5 minute. Ornati cu marar sau patrunjel.





 




No comments:

Post a Comment