Friday, 7 November 2014

Supa crema de linte rosie

Ingrediente:

200 g Linte rosie 
2 cepe albe
100 g radacina de telina (optional)
1 morcov
1 buc
1 ardei gras rosu
 20 g ulei  de floarea soarelui
20 g
1 lingura boia ardei dulce
2 linguri pasta tomate
patrunjel 
Mod de preparare:
 
Lintea se spala bine in cateva ape.Turnati cam 2 litri de apa peste ea, puneti 1 ceapa taiata bucati mai mari si bucatile de radacina de telina. Lasati sa fiarba la foc mic cam 30-40 de minute. In acest timp calim legumele celelalte pentru o aroma si culoare in plus la supa. Deci, in putin ulei caliti 1 ceapa, morcovul si ardeiul - taiate bucati chiar si mai mari Se adauga 2 linguri de pasta de rosii cand se inmoaie putin legumele calite - amestecati si mai lasati 2 minute.Dupa ce a fiert lintea se adauga legumele calite si se mai lasa la fiert 10-15 minute.Adaugati boia de ardei la supa, amestecati. Blendati bine toata compozitia, sa fie cat mai fina si omogena.Potriviti de sare si adaugati patrunjelul uscat.  Daca vreti, puteti regla aici si consistenta supei, daca o vreti mai lichida adaugati apa clocotita pana va place cum este. Pofta buna!



 
 
 


No comments:

Post a Comment