200 g Linte rosie
2 cepe albe
100 g radacina de telina (optional)
1 morcov
1 buc
1 ardei gras rosu
20 g ulei de floarea soarelui
20 g
1 lingura boia ardei dulce
2 linguri pasta tomate
patrunjel
Mod de preparare:
Lintea se spala bine in cateva ape.Turnati cam 2 litri de apa peste ea, puneti 1 ceapa taiata bucati mai
mari si bucatile de radacina de telina. Lasati sa fiarba la foc mic cam
30-40 de minute. In acest timp calim legumele celelalte pentru o aroma si culoare in plus la supa. Deci, in putin ulei caliti 1 ceapa, morcovul si ardeiul - taiate
bucati chiar si mai mari Se adauga 2 linguri de pasta de rosii cand se inmoaie putin legumele calite - amestecati si mai lasati 2 minute.Dupa ce a fiert lintea se adauga legumele calite si se mai lasa la fiert 10-15 minute.Adaugati boia de ardei la supa, amestecati. Blendati bine toata compozitia, sa fie cat mai fina si omogena.Potriviti de sare si adaugati patrunjelul uscat. Daca vreti, puteti
regla aici si consistenta supei, daca o vreti mai lichida adaugati apa
clocotita pana va place cum este. Pofta buna!
No comments:
Post a Comment