Thursday 16 April 2015

Pasca Traditionala cu branza si stafide

Ingrediente:

400 gr faina alba
80 gr zahar
1/2 lingurita sare
1 pliculet drojdie uscata (8 gr)
1 plic zahar vanilat (bourbon, de la Dr Oetker am folosit)
2 oua (la temperatura camerei)
60 gr un topit
80 ml lapte (caldut)
60 ml apa (calduta)

Umplutura

100 gr branza de vaci cremoasa
30 gr zahar
50 ml lapte
1/2 baton vanilie
1/2 lingura faina alba
50 ml smantana pentru frisca
1 ou mare

Pentru uns



1 ou
4 linguri lapte
Mod de preparare: 

Se amesteca faina cu zaharul si sarea. Se bat ouale si se amesteca cu laptele, apa si untul topit.
In masina de paine se pune amestecul de oua peste care se presara drojdia uscata si zaharul vanilat.  easupra se aseaza amestecul de faina. Se seteaza masina pe programul de framantat si dospit. * aluatul se poate framanta si de mana, apoi se lasa la crescut la loc caldut timp de 1 ora. Aluatul dospit se pune pe masa data cu faina si se framanta usor. Se imparte in doua bucati. Cu mainile se intinde o bucata foaie rotunda de 26 cm. Se aseaza intr-o tava rotunda de 26 cm diametru, cu hartie de copt pe fund. Restul aluatului se imparte in 2 sau 3 bucati. Se intind rulouri subtirele si lungi din aceste bucati. (cca 70 cm lungime). Se impletesc rulourile (daca ati facut 3) sau se rasucesc (daca ati facut 2). Se aseaza impletitura pe marginea tavii. Se introduce tava intr-o punga si se lasa la crescut, la loc caldut, timp de 1 ora. Pentru umplutura se freaca branza cremoasa cu zaharul, miezul de vanilie, laptele si faina. Se adauga galbenusul si se omogenizeaza. Se incorporeaza cu un tel frisca batuta. Se incorporeaza la final albusul batut spuma, dar nu chiar asa tare incat sa stea pe tel. Se pune umplutura in centrul cozonacului crescut. Se unge pasca cu ou batut cu lapte. Se coace pasca, la 170C pentru 35-40 minute, pana e rumen deasupra. Se lasa la racit complet si abia apoi se poate felia. 
 




No comments:

Post a Comment