Saturday, 18 January 2014

Papanasi romanesti

Ingrediente:

500 gr branza de vaci proaspata (foarte bine scursa, sa aiba bulgarasi)
100 gr zahar
2 oua
1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
1 esenta vanilie
200 gr faina
smantana
dulceata
 
Mod de preparare:

Branza se amesteca cu zaharul si bicarbonatul. Se incorporeaza apoi ouale si vanilia, iar la sfarsit faina. Puteti amesteca scurt aluatul cu robotelul sau mixerul sa se omogenizeze mai bine! Daca branza e mai umeda s-ar putea sa mai aveti nevoie de 1 lingura de faina in compozitie; aluatul trebuie sa fie usor de format, sa nu fie prea lipicios. Se pune intr-o tiagie adanca mult ulei la incins. Se formeaza din aluat bile de dimensiunea interiorului pumnului.Se strapungebila cu degetul prin centru, apoi treceti bila prin faina. Usor, mariti gaura din mijloc si aplatizati putin colacul obtinut. Dati focul la mediu sub tigaie si prajiti papanasii pe ambele parti pana sunt rumeni (aprox 5 minute). Serviti papanasii prajiti cu smantana si dulceata. Am ales dulceata de cirese. Sunt foarte buni cu dulceata de fructe de padure si affine. Pofta buna!
 






 
 


No comments:

Post a Comment