Friday, 24 January 2014

Tort Simplu

Ingrediente:

7 oua
7 linguri apa
7 linguri ulei
1 cana si jumatate faina
1 cana si jumatate zahar
1 praf de copt
zahar vanilat
2 linguri cacao


Mod de separare:
 
Se separa ouale, se bate albusul spuma bine, se pune zaharul cu apa la foc mic pina se face sirop apoi se toarna fierbinte peste albus batind cu mixerul cam 1 minut, peste se pune uleiul si se bate, se pun galbenusurile si se bate, apoi praful de copt dizolvat si faina amestecind pina se omogenizeaza.  Se unge o forma cu unt sau margarina si se toarna compozitia pastrand un pic pentru a se amesteca cu cacao, punind si aceasta compozitie peste cealalta.  Se coace la foc potrivit 40-45 minute. Dupa ce s-a racit putin blatul se scobeste putin. Se unge cu gem blatul ramas. Se pune deasupra crema de budinca preparata confor instructiunilor de pe plic. Se decoreaza cu frisca si cu gem. Pofta buna!
 
 


No comments:

Post a Comment