Ingrediente:
pentru aluat
250 g faina
125 g unt
un galbenus
un praf de sare
putina apa
pentru umplutura
4 bucati de praz
100 g cascaval ras
30 g unt
3 oua
200 ml lapte
200 ml smantana
sare
piper
Mod de preparare:
Pentru aluat, se pune faina intr-un vas si se amesteca cu sarea. Se adauga untul taiat bucatele si, dupa ce se sfarama si se amesteca bine cu faina, se adauga galbenusul desfacut cu putina apa. Se framanta si se mai adauga apa, daca aluatul nu se leaga. Apoi aluatul se intinde intr-o foaie care se transporta in tava de copt. Partea alba de la praz se taie marunt si se caleste in unt. Se lasa pe foc 15 minute. Ouale se bat si se amesteca cu laptele si smantana. In forma de copt, se pune prazul calit, se toarna amestecul de lapte,se potrivesc de sare si piper si se da la cuptor pentru 20-30 minute. Pofta buna!
No comments:
Post a Comment