Saturday 27 September 2014

Zacusca de vinete cu ardei

Ingrediente:

3 kg vinete
un kg ardei gras
2 kg gogosari
1 kg ceapa
700 ml ulei
un l suc de rosii
2 linguri miere
o lingurita boabe de piper
2 foi de dafin
sare

Mod de preparare:

Se pun la copt vinetele, ardei si gogosari. Se curata apoi de pielita arsa, de seminte si filamente si vinetele se lasa la scurs. Apoi toate se toaca la cutit. in ulei se pune ceapa tocata marunt, trecuta prin razatoare sau taiata la robot si dupa ce s-a inmuiat putin se adauga legumele coapte si taiate. Se adauga sucul de rosii, foile de dafin si piperul. Se lasa la fiert in jur de 50 minute pana scade bine si in acest moment se potriveste de sare si se aduaga mierea. Se pune fierbinte in borcane si se aseaza capacele si se intorc cu gura in jos, lasandu-le sa se raceasca in acest mod care elimina complet aerul. Pofta buna!




!






No comments:

Post a Comment