Monday 1 September 2014

Tarta rustica cu prune

Ingrediente:

pentru aluat:

50 g unt
50 g zahar pudra
125 g faina
3 linguri apa
un ou

pentru umplutura:

1/2 kg prune
2 linguri zahar brun
un praf scortisoara

Mod de preparare:

Se desfac prunele in doua, se indeparteaza samburii si se pun intr-un vas. Se adauga zaharul si scortisoara si se calesc pana incep prunele sa se inmoaie si sa isi lase siropul. Se dau deoparte si se lasa sa se raceasca. Se freaca untul cu zaharul, se aduga oul si faina pana se omogenizeaza totul si se lasa la rece 30 de minute. se scoate din frigider, se framanta aluatul pe masa infainata, si se intinde o foaie subtire. Se pune foaia in hartia tapetata cu hartie de copt, se pune umplutura in mijloc, lasand liber pe margini o fasie de cate o palma. se aduna marginile in interior, margine cu margine. Se ad la cuptor timp de 20-30 minute. Pofta buna!











No comments:

Post a Comment