Ingrediente:
1 kg cartofi
40 g unt
3-4 linuri de lapte
pentru aluat:
250 ml apa
60 g unt
3 oua
125 g faina
un praf sare
pentru prajit:
2-3 oua
pesmet fin
ulei pentru prajit
Se face un piure de cartofi, cu foarte putin lapte si unt, se usuca pe foc amestecand continuu, pana cand se obtine un piure cat mai uscat, si nu cremos. Pentru alut, se fierbe apa cu untul si, dupa ce apa da in clocot, se trage deoparte, se pune faina dintr-o data si se amesteca energic. Se lasa sa se racoreaca putin si se adauga ouale si sarea, amestecand energic.Piureul de cartofi si aluatul se amesteca bine, si cu palmele umezite, se formeaza bile mici care se trec prin ou batut cu pesmet. Se pun la prajit in baie de ulei, cate 10 bile, nu mai mult, si se scot pe servetele de hartie. Pofta buna!
No comments:
Post a Comment