Ingrediente:
orez alb si brun
muschi porc afumat
ou
condiment
zahar brun
coriandru
ardei rosu
chili
ceapa rosie
amestec legume asiatice
nuca de cocos
supa de legume
sos picant de rosii
Mod de preparare:
Thai
tonight: orez cu legume si muschiulet de porc afumat preparat in stil
Thai. Am pus la fiert orez si brun cu bob lung in apa cu sare,
condimente diverse, ulei masline, si putin zahar brun.
Cand
orezul a fiert (mie imi place sa nu il fac moale asa ca la o canuta de
orez pun doua de apa) il trag in tigaie putin sa il calesc cu o
lingurite de diverse condimentele asiatice: eu de data asta am ales
galangar si turmerinc. Dupa ce amestec bine si orezul prinde olecuta
din culoarea rumenelii si a condimentelor, adaug un ou si mestec bine in
tigaia care sfaraie avand grija ca oul sa atinga fiecare bobita de orez
pana se face! Adaug la sfarsit coriandru, dupa gust!
In tigaie
calim ardei rosu, ardei chili, ceapa (eu am ales rosie), condimentate,
si cateva feliute subtiri de muschi de porc afumat de tata! Cand au prin
culoare, adaug un amestec de legume asiatice ( boabe de fasole mungo,
ciuperci Mu-Err, morcovi, ministiuleti de porumb) Chop Suey care se
gaseste la borcan ! Dupa ce amestec bine si prin si acestea
din gustul rumenit usor, adaug lapte din nuca de cocos, supa de legume,
sos rosii picant ( 10-15 linguri dupa preferinta) si las sa fiarba
legumele putin in acest sos! Ulterior intalnim orezul cu tigaia! Pofta
mare!
No comments:
Post a Comment