- 500 g mascarpone
- 400 g piscoturi
- 250 ml espresso sau cafea tare
- 3 linguri zahar pudra
- 3 oua
- o lingura cacao
- 3 lingurite amaretto sau o lingurita esenta migdale
Se iau cele 3 oua si se separa galbenusurile de albusuri. Intr-un vas
se adauga galbenusurile impreuna cu 3 linguri de zahar pudra si se
amesteca pana isi schimba culoarea si consistenta. Peste galbenusuri se
adauga crema mascarpone si se continua amestecarea (cu mixerul) pana se formeaza crema. In crema se pot adauga 3 lingurite de lichior amaretto sau o lingurita de esenta de migdale. Pe urma se bat albusurile spuma tare, se toarna crema mascarpone
peste albusuri si se amesteca manual. Cand crema este gata se va pune la
frigider pana se insiropeaza piscoturile. Se prepara o cafea tare si se lasa la racit. Pe urma , se insiropeaza
rapid fiecare piscot, sa fie doar putin umed si se aseaza unul langa
altul in tava. Se scoate crema de la frigider si se aplica un strat de
crema peste piscoturi. Pe urma se adauga inca un rand de piscoturi
insiropate in cafea si se adauga un alt strat de crema. In cele din urma , se presara peste prajitura o lingura de cacao si
se pune la rece aproximativ o ora, deoarece tiramisu se serveste rece.
No comments:
Post a Comment