Ingrediente:
pentru baza:
1 ou
175 g faina
50 g zahar
20 g unt moale
pentru umplutura:
3-4 mere
50 g unt
100 g stafide
un praf scortisoara
pentru stratul superior:
50 g faina
20 g zahar
10 g unt
Mod de preparare:
Pentru stratul de baza se amesteca oul, cu zaharul si se adauga faina, putin cate putin, pentru a forma un aluat nisipos. Se adauga untul, se amesteca cu degetele si se da la rece pana se pregatesc merele. Merele curatate se taie cuburi si se pun la calit in unt topit. Stafidele se pun la inmuiat in apa calda. Aluatul de la congelator se intinde pe masa usor presarata cu faina si apoi se transfera in tava de copt. Se aseaza merele si stafidele bine scurse. Se amesteca usor cu mana faina, zaharul si untul moale si se presara compozitia peste mere. Se da tarta la cuptor pentru 20 minute. Pofta buna!
No comments:
Post a Comment