Sunday 10 August 2014

Briose aperitiv cu Kaiser Caroli

Ingrediente:

300 g faina
250 g Kaiser extra Caroli
1 ardei gras verde
1 pliculet drojdie uscata
120 g unt
5 linguri smantana
1 ou plus un galbenus pt uns deasupra
50 g cascaval ras
sare
piper

Mod de preparare:

Amesteci intr-un castron mare, faina, drojdia, untul, smantana, un ou, ardeiul curatat si taiat cubulete si jumatate din sunca taiata cuburi. Condimentezi cu sare si piper, dupa gust si alsi apoi aluatul la dospit circa 30 minute. Tapetezi formele de briose cu folie speciala pentru copt, le umpli pana la jumatate cu aluatul preparat, ngi deasupra cu galbenusul batut, garnisesti cu cateva din cuburile de Kaiser ramase, presari cu cascaval ras si apoi le introduce in cuptorul bine incins pt 20-30 minute. Le lasi sa se racoreasca in forme, apoi le scoti si le servesti calde sau reci.






 






No comments:

Post a Comment