Wednesday 6 August 2014

Chec de post cu mere si stafide

Ingrediente:

  • 3 mere mici rase (in jur de 280 g dupa ce au fost curatate si rase)
  • 2 linguri suc lamaie
  • 1/2 lingurita praf de scortisoara
  • 250 g zahar
  • 50 ml ulei
  • 150 ml apa minerala
  • 1 lingurita rom
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 300 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu alimentar
  • 1 varf cutit de sare
  • coaja rasa de la 1/2 portocala
  • 60 g stafide
Mod de preparare:
 
Punem stafidele la inmuiat in apa cu esenta de rom (cat sa le acoperim). Curatam merele si le radem prin razatoarea mica. Le stropim cu sucul de lamaie si le amestecam bine, apoi presaram scortisoara peste acestea. Mixam putin zaharul cu uleiul, apoi adaugam apa minerala, esenta de vanilie si coaja rasa de portocale. Punem merele rase si stafidele peste aceasta compozitie si amestecam. Incorporam faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu si omogenizam.Turnam aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si il coacem in cuptorul preancalzit la 180A�C timp de 45 minute. Dupa ce s-a copt il lasam pe un gratar sa se raceasca. Pofta buna!
 
 










No comments:

Post a Comment