Sunday, 10 August 2014

Crenvusti Caroli in aluat

Ingrediente:

12 cremvusti de porc caroli - 500g faina - 25g drojdie proaspata - o lingura zahar - o lingura sare - 300ml apa calduta - 60g unt topit - 16 crenvursti - 3 litri apa - 4 linguri bicarbonat de sodiu - un ou - seminte de susan - seminte de floarea soarelui - sare grunjoasa

Mod de preparare:

Mai intai ne ocupam de drojdie, pe care o frecam impreuna cu zaharul, folosidn o lingura de lemn, pana devine lichida. Puneti faina cernuta impreuna cu sarea intr-un vas, faceti o gropita in mijloc si puneti apa, drojdia si untul, apoi framntati un aluat elastic, care nu trebuie sa se lipeasca de peretii vasului. Mutati apoi aluatul intr-un vas curat, pe care l-ati uns cu putin unt, il acoperiti cu un prosop curat si il lasati sa dorspeasca intr-un loc caldut o ora sau pana isi dubleaza volumul. Il mutam apoi pe planseta tapetata cu faina si il mai framantam 5-10 minute. Impartim aluatul in 2 parti egale si din fiecare parte intindem o foaie de aluat dreptunghiulara, de cca ½ cm grosime si 30-35 cm lungime.Apoi incingem cuptorul la 180°C si tapetam 2 tavi cu hartie de copt (eu am folosit tava de la cuptor si inca una mai mica). Punem la fiert 3 litri de apa, cand apa fierbe, punem 5 linguri de bicarbonat. Taiem fiecare foaie in 8 fasii. Luam crenvurstii si ii infasuram, rand pe rand, in cate o fasie de aluat. Grija mare la capete, trebuie sa strangeti bine de tot aluatul intre degete, ca sa nu se desfaca la fiert. Aveti grija ca fasiile de aluat sa se suprapuna bine una peste alta si o data ce tot crenvurstiul e invelit, il strangem usor in mana, ca sa ne asiguram ca fasiile stau bine legate. Cand toti sunt gata, ii punem pe rand, cate 4-5 o data, in apa cu bicarbonat. Nu trebuie sa fiarba mai mult de 30-40 secunde sau pana se ridica la suprafata. Ii scoatem cu o spumiera direct pe tava in care o sa ii coacem. Ii ungem apoi cu ou batut, folosind o pensula de patiserie, apoi presaram sare, susan si seminte de floarea soarelui. Puteti folosi la pasul acesta si seminte de mac, in, sare de Hymalaya…cam orice e pe gustul vostru. Dam apoi tava la cuptor si ii coacem 30 min sau pana sunt bine rumeniti, ca sa fim siguri ca aluatul e bine facut si la interior.
 
 


No comments:

Post a Comment