Ingrediente:
700 g dovlecei
5 linguri faina
100 g smantana
200 g telemea de oi rasa
2 rosii taiate rondele
3 oua
1 ceapa
1 lingurita bullion
1 legatura marar
200 g unt
1 lingura pesmet
sare
piper
Mod de preparare:
Cureti dovleceii si ii speli, ii tai rondele subtiri, le pui intr-un bol si le sarezi un pic. Le lasi 10 minute si apoi storci bine de zeama si pastrezi cateva pentru a pune peste budinca. Amesteci dovleceii cu 2 oua si cu smantana. Adaugi faina, telemeaua de oi, pesmetul, rosiile, mararul si ceapa toccata marunt. Condimentezi cu sare si piper dupa gust. Amesteci bine compozitia. Ungi cu unt o tava rotunda, torni compozitia, pui peste ea rondlele de dovlecel, torni pe deasupra un ou batut cu o lingurita de bullion si coci budinca 30 de minute. O lasi sa se raceasca in tava si apoi o tai. Pofta buna!
No comments:
Post a Comment