1 CANA DE ZAHAR
1/2 CANA ULEI
3 LINGURI DE CACAO
1 CANA DE APA
1 LINGURITA DE PRAF DE COPT
5,6 LINGURI GEM (STAFIDE, RAHAT)
2 CANI FAINA
ZAHAR VANILAT SI ROM (OPTIONAL)
Mod de preparare:
Se amesteca toate ingredientele de mai sus pana se ajunge la o
compozitie cremoasa. Dupa ce am uns tigaia cu unt si am tapetat-o cu
pesmet, turnam compozitia si asezam tigaia pe aragaz, deci nu la cuptor.
Lasam la foc mediu, cu capacul pus fara sa il mai ridicam, timp de 30
minute. Dupa ce au trecut cele 30 minute putem incerca prajitura cu o
scobitoare, si sa o mai lasam pe foc max 5 minute, daca este nevoie.
Veti observa ca dupa ce a trecut jumatatea de ora marginilie prajiturii
sunt desprinse si negresa este gata sa fie asezata pe platou cu
usurinta.( daca ungeti tigaia cu unt si presarati pesmet nu se va lipi
absolut de loc, si va cadea singura cand intoarceti tigaia).
No comments:
Post a Comment