Wednesday 5 September 2012

Castraveti murati cu Picant fix

Ingrediente:

3,5 kg de castraveti mici
2 capatani de usturoi
o legatura de marar
2 legaturi de patrunjel
4 radacini de hrean
un pachet Picant fix dulce acrisor
1,75 l apa
0,3 l otet de 9 grade
150 g zahar

Mod de preparare:


Castravetii mici si sanatosi se spala si se pun in borcane, in picioare. Se adauga in borcane catei de usturoi curatati, patrunjel netocat si marar. Radacinile de hrean se razuie de coaja si se taie bastonase de 4-5 cm, care se reparizeaza in borcane. Continutul plicului de Picant Fix se amesteca cu apa, otetul si zaharul conform instructiunilor de pe ambalaj. Compozitia astfel obtinuta se toarna fierbinte peste castraveti. Se inchid borcanele ermetic si, dupa ce s-au racit, se pun in camara.



No comments:

Post a Comment