Wednesday, 5 September 2012

Rosii umplute cu orez

Ingrediente:

6-7 rosii
150 g orez cu bobul rotund
1 ceapa mare
3 linguri ulei
200 ml supa strecurata de legume sau apa calda
patrunjel si marar verde
frunze de busuioc verde
sare
piper

Mod de preparare:

Speli rosiile, tai un capacel deasupra fiecaruia, scoti miezul cu grija si le lasi cu gura in jos, sa se scurga de zeama. Miezul scos il pastrezi. Intre timp tai ceapa marunt, o calesti in ulei bine incins pana se inmoaie, adaugi orezul ales, spalat bine si scurs si il calesti impreuna cu ceapa, amestecand  mereu, pana se rumeneste usor. Adaugi pulpa de rosii mixata si lasi sa fiarba cateva minute, apoi iei tigaia de pe foc. Condimentezi orezul cu ierburi aromate, sare, piper dupa gust, apoi umplii cu el rosiile, lasand loc orezului sa se umfle la fiert. Asezi rosiile umplute intr-un vas incapator, le acoperi cu capacele, torni in vas supa de legume sau apa calda, presari putina sare si piper, stropesti cu putin ulei si le lasi la fiert aproximativ 40 minute. Se servesc reci, stropite cu sosul din cratita si garnisite cu frunze parfumate de busuioc.








No comments:

Post a Comment