Sunday 9 September 2012

Patratele cu prune

Ingrediente:

pentru aluat: 20 g drojdie, 40 g zahar pudra, 300 g faina, 200 ml lapte, 1 praf de sare, 1 ou, 60 g unt

pentru umplutura: 600 g prune

pentru aluatul maruntit: 60 g faina, 30 g zahar pudra, 1 pachet zahar vanilat, 60 g unt

Mod de preparare:

Se face o maia din drojdie, o lingurita de zahar, o linhura de faina si putin lapte caldut. Se lasa sa creasca.
 Se cerne faina intr-un castron, se adauga zaharul, un praf de sare, oul, maiaua si untul topit. Se pun laptele, se framanta un aluat potrivit de tare si se lasa sa creasca.
Se intinde aluatul si se intinde in foaie si se aseaza intr-o tava medie unsa cu unt. Prunele se taie pe jumatate si se scot samburii.
Se aseaza prunele cu partea bombata in jos pe aluatul din tava. Se ameasteca toate ingredientele de la aluatul maruntit.
Se presara prunele cu aluatul maruntit si se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180 grade C timp de 40 minute.











No comments:

Post a Comment