10 kg de prune
1-2 kg de zahar
Mod de preparare:
Magiunul de prune se prepara numai din
prune de toamna. La prepararea magiunului nu este necesar intotdeauna
sa se adauge zahar, deoarece majoritatea soiurilor de prune sunt foarte
dulci; dar in functie de soiul utilizat si, mai ales daca marmelada se
pastreaza in locurile mai putin adecvate (cum ar fi camarile de la
blocuri) este mai bine sa se adauge 1-2 kg de zahar la 10 prune.
Prunele
spalate se rup in doua si dupa ce li se scot samburii se pun in vase
mari, care se aseaza pe foc domol. Cand prunele incep sa clocoteasca, se
inteteste focul. Comopzitia se lasa pe foc, amestecand continuu, pana
cand magiunul se leaga.
In caz ca
magiunul nu este prea dulce (se gusta) sau ca masura de siguranta
pentru conservare, se adauga zaharul si se fierbe din nou la foc mediu,
pana cand se ingroasa bine, deoarece prunele fermenteaza usor. Magiunul
se pune cald in borcane si se lasa pana a doua zi , cand acestea se
inchid ermetic.
Sugestie:
Prunele rupte in doua se pot
trece prin masina de tocat, pentru a scurta perioada de fierbere si
pentru a obtine un magiun mai fin.
No comments:
Post a Comment