Wednesday, 5 September 2012

Magiun de prune

Ingrediente:

10 kg de prune
1-2 kg de zahar

Mod de preparare:


Magiunul de prune se prepara numai din prune de toamna. La prepararea magiunului nu este necesar intotdeauna sa se adauge zahar, deoarece majoritatea soiurilor de prune sunt foarte dulci; dar in functie de soiul utilizat si, mai ales daca marmelada se pastreaza in locurile mai putin adecvate (cum ar fi camarile de la blocuri) este mai bine sa se adauge 1-2 kg de zahar la 10 prune.
Prunele spalate se rup in doua si dupa ce li se scot samburii se pun in vase mari, care se aseaza pe foc domol. Cand prunele incep sa clocoteasca, se inteteste focul. Comopzitia se lasa pe foc, amestecand continuu, pana cand magiunul se leaga.
In caz ca magiunul nu este prea dulce (se gusta) sau ca masura de siguranta pentru conservare, se adauga zaharul si se fierbe din nou la foc mediu, pana cand se ingroasa bine, deoarece prunele fermenteaza usor. Magiunul se pune cald in borcane si se lasa pana a doua zi , cand acestea se inchid ermetic.

Sugestie:

Prunele rupte in doua se pot trece prin masina de tocat, pentru a scurta perioada de fierbere si pentru a obtine un magiun mai fin.



No comments:

Post a Comment