Sunday 9 September 2012

Compot de cirese galbene

Ingrediente:

 1,5 kg cirese
1 kg zahar
600 ml apa



Mod de preparare:

Se aleg fructe proaspete, intregi, fara pete. Se spala, se indeparteaza coditele si se reparizeaza in borcane fara a fi presate. Zaharul se pune intr-un vas, impreuna cu 600 ml apa. Vasul se pune pe foc, continutul lui se amesteca si se lasa pana ce zaharul se dizolva complet. Siropul obtinut se repartizeaza caldut in borcane, in mod egal, prelingand lichidul pe marginea borcanului, pentru a putea scoate tot aerul din fructe. Borcanele se inchid cu capace, apoi se sterilizeaza prin fierbere in baie de apa timp de 15-17 minute. Dupa racire, borcanele se scot din vasul in care s-a facut sterilizarea, se sterg, se eticheteaza si se depoziteaza.
Compotul se poate aromatiza, dupa preferinta cu vanilie, scortisoara sau lamaie.




No comments:

Post a Comment