Wednesday 5 September 2012

Rosi galbene in bulion

Ingrediente:

tomate galbene
suc de rosii
sare


Prepararea  sucului de rosii:

Se aleg rosiile bine coapte, fara pete sau mucegai, indepartand daca este cazul partea atacata. Se spala bine in mai multe ape, dupa care se rup in patru si se pun intr-un vas la foc potrivit. Cand incep sa clocoteasca, se amesteca continuu cu o lingura de lemn pana cand rosiile sunt foarte bine fierte. Se da jos vasul de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se trec apoi rosiile prin sita cu ajutorul  unei linguri de lemn, frecand bine pana cand nu mai raman pielite. Sucul obtinut se sareaza dupa gust cu o lingurita de sare la un litru de suc. Eu am dat rosiile prin masina de tocat.



 Mod de preparare:

Se aleg rosiile mici, rotunde, coapte tari si foarte proaspete. Se spala, se lasa sa se zvante pe o sita de strecuratoare si pentru a nu plezni in timpul sterilizarii se inteapa fiecare rosie  de cateva ori cu o scobitoare. Se aranjeaza in borcane fara a le indesa, lasand borcanul gol pe o distanta de doua degete si se toarna deasupra sucului de rosii, care trebuie sa acopere rosiile cu un deget, in asa fel incat sa mai ramana o distanta libera pana la marginea borcanului. Se sterilizeaza in prima zi 20 minute si in a doua zi 10 minute.

 




No comments:

Post a Comment