Wednesday, 5 September 2012

Compot de prune

Ingrediente:

4 kg de prune
1kg zahar
2,5 litri de apa
1lingurita scortisoara

Mod de preparare:


Se aleg fructe mari, sanatoase, dar nu moi, se spala si se pun in borcanele sau sticlele pregatite (pana cu 2 cm sub baza borcanului). Peste fructe se toarna siropul pregatit prin dizolvarea zaharului in apa si adaugarea de scortisoara. Borcanele  umplute cu fructe si sirop se inchid ermetic cu capacele, apoi se sterilizeaza 15 minute. Dupa racire, sticlele sau borcanele se sterg si se depoziteaza.

Sugestii: Acest compot se poate prepara atat din prune curatate de coaja, cat si din prune necuratate. In mod identic se prepara compotul din prunele rengloate (verzi-galbui). Atat prunelor brumarii, cat si renglotelor (care au dimnsiuni mai mari)li se inteapa pielita cu un ac in 4-5 locuri, pentru a nu plesni la sterilizare.



No comments:

Post a Comment