4 kg de prune
1kg zahar
2,5 litri de apa
1lingurita scortisoara
Mod de preparare:
Se aleg fructe mari, sanatoase, dar nu
moi, se spala si se pun in borcanele sau sticlele pregatite (pana cu 2
cm sub baza borcanului). Peste fructe se toarna siropul pregatit prin
dizolvarea zaharului in apa si adaugarea de scortisoara. Borcanele
umplute cu fructe si sirop se inchid ermetic cu capacele, apoi se
sterilizeaza 15 minute. Dupa racire, sticlele sau borcanele se sterg si
se depoziteaza.
Sugestii: Acest compot se poate
prepara atat din prune curatate de coaja, cat si din prune necuratate.
In mod identic se prepara compotul din prunele rengloate (verzi-galbui).
Atat prunelor brumarii, cat si renglotelor (care au dimnsiuni mai
mari)li se inteapa pielita cu un ac in 4-5 locuri, pentru a nu plesni la
sterilizare.
No comments:
Post a Comment