Wednesday 5 September 2012

Tomate galbene umplute

Ingrediente:

8 rosii  galbene mai mari
2 linguri ulei de masline
2 catei usturoi
1 ceapa
250 g carne de vita
200 g orez
200 ml supa de orez
 1 lingura muguri de pin
1 varf cutit de cimbru uscat
1 lingura de unt
sare
piper

Mod de preparare:

Tai capacelele rosiilor, le cureti de miez cu o lingurita si le  pui la scurs.Incingi uleiul intr-o tigaie marunt, adaugi ceapa tocata marunt, o lingura de apa si lasi pe foc pana devine sticloasa. Pui usturoiul tocat marunt peste ceapa, mai lasi un minut, dupa care adaugi carnea tocata, orezul  ales, cimbrul si lasi sa se prajeasca pe toate partile. Torni supa de legume si lasi sa fiarba la sos mic, pana carnea este patrunsa si sosul a scazut. Condimentezi cu sare si piper, dupa gust si stai deoparte. Adaugi peste carne mugurii de pin, incorporezi bine si umplii rosile cu amestecul de carne. Le asezi intr-un vas termorezistent uns cu unt, le pui capacelele, apesi usor, le acoperi cu folie de aluminiu si le introduci in cuptor, la foc mediu pentru 20-30 minute.




No comments:

Post a Comment