Tuesday 23 December 2014

Biscuiti cu ghimbir pentru pom

Ingrediente:

175 g zahar brun
90 g miere salcam
60 g unt
350 g faina
1 lingurita rasa praf de copt
1 lingurita ghimbir macinat
1/2 lingurita scortisoara macinata
1/4 lingurita cuisoare macinate
1 paraf coriandru macinat
1 praf anason macinat
1 ou batut usor

pentru decorare:

200 g zahar pudra
1 albus de ou
drajeuri roz, albastre, albe

Mod de preparare:

Se pun intr-o tigaie mierea, zaharul, untul si se topesc la foc mic, amestecand pana cand se dizolva zaharul. Tigaia se ia de pe foc si continutul se lasa sa se raceasca. Se pun intr-un castron faina, praful de copt  si mirodeniile si se amesteca. Se adauga compozitia topita si oul. Se amesteca foarte bine pana se omogenizeaza. Aluatul se framanta pe o suprafata pudrata cu faina pana devine omogen si matasos. Se modeleaza sub forma de bila si se infasoara in folie transparenta si se da la frigider timp de 20 de minute. Cuptorul se incinge. Aluatul se intinde pe o suprafata pudrata usor cu faina. Se decupeaza formele si se transfera pe foi. Cu ajutorul unui pai se decupeaza gauri in fiecare biscuit. Pe aici se intorc panglicile cu care fursecurile se vor atarna in pom. Biscuitii se coc in cuptor 10-12 minute pana devin maronii. Se scot din cuptor si se lasa pe tavi. Pentru glazura se amesteca intr-un castron zaharul pudra cu albusul, pana se obtine o compozitie omogena. Aceasta se transforma intr-o punga de ornat si se decoreaza fursecurile. Se decoreaza fiecare biscuit pe rand, astfel incat drajeurile sa adere de el cat timp galzura este inca umeda. Dupa ce glazura s-a uscat, fiecare biscuit se leaga cu ata si se atarna in pomul de Craciun. Pofta buna!








No comments:

Post a Comment