Ingrediente:
7 albusuri
5 galbenusuri
o cana zahar
4 linguri faina
1 praf de copt
Pentru crema
un pachet unt
o cana zahar
3-4 linguri ness
2 galbenusuri
Mod de preparare:
Sapte albusuri se bat spuma tare cu un praf de sare. Se pune o cana de zahar si se bate bine pana se topeste zaharul si albusul nu cade de pe tel. Se pun apoi 5 galbenusuri pe rand si 4 linguri de faina amestecata cu un praf de copt apoi pui o cana de nuca macinata si coci compozitia. Dupa ce s-a racit blatul il umpli cu crema. Pentru crema un pachet de unt moale se freaca cu o cana de zahar pana cand nu se mai simte zaharul, apoi se pun 3-4 linguri de ness frecat si 2 galbenusuri pe rand. Blatul se poate taia pe jumatate si se pune 1/3 din crema la mijloc, iar restul se pune deasupra, peste care se pune nuca taiata foarte fin. Pofta buna!
No comments:
Post a Comment