400g faina
un pliculet de drojdie uscata
1 lingurita de zahar
Un iaurt grecesc de 125g
150ml lapte caldut
sare
50 ml ulei
Mod de preparare:
Drojdia o dizolvam in putin lapte caldut, zaharul, o lingura de faina si lasam sa creasca cca. 10 minute. Intr-un bol punem faina, sarea, amestecam putin cu telul, drojdia,
iaurtul ( care trebuie sa fie la temperatura camerei), laptele, uleiul
si freamantam pana formam un aluat usor de intins, putin tare si
nelicipios. Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul intr-un bol uns cu putin ulei. Intr-o tava cu hartie de copt am pus aluatul care l-am mai framantat
putin si l-am asezat simplu fara nici o forma si l-am mai lasat 20 min
sa mai creasca. Inainte de a baga tava la cuptor am uns aluatul cu apa
si l-am crestat putin. Lasam la cuptor pana se rumeneste frumos deasupra. Pofta buna!
No comments:
Post a Comment