Ingrediente aluat de ciocolata:
- 1 cana faina
- 1 cana de zahar
- ½ ceasca de cacao
- 1 lingurita praf de copt
- ½ lingurita bicarbonat de sodiu
- ½ lingurita de sare
- ½ lingurita cafea
- ½ cana de lapte
- ¼ cana ulei vegetal
- 1 ou
- ½ lingurita de esenta de vanilie
- ½ cana cu apa clocotita
Ingrediente glazura de ciocolata:
- 2 cesti ciocolata neagra, maruntita
- 3 linguri de ulei de nuca de cocos
Incalziti cuptorul la 180C. Intr-un castron combinati faina , zahar , cacao , praf de copt , bicarbonat de sodiu , sare si cafea. Bateti bine pana sunt bine combinate. Adaugati lapte, ulei oua , vanilie si bateti pana se combina bine. Incorporati apa clocotita . Bateti bine aproximativ 1 minut. Intr-o tava aranjati forme de briose si umpleti fiecare forma cu aluat. Coaceți pentru aproximativ 20 de minut. Lasati sa se raceasca complet. Pregatiti glazura de ciocolata, combinati ciocolata si ulei la bain-marie, amestecati bine pana se topeste, aproximativ 5-10 minute. Transferati intr-un castron mic si lasati sa se raceasca. Scoateti fiecare briosa din tava si scufundati in glazura de ciocolata, apoi puneti inapoi in tava si dati la frigider pentru a se intari. SE orneaza cu bomboane de ciocolata in culorile tricolorului- albastru, galben, rosu. Serviti briosele reci.
No comments:
Post a Comment