500 grame faina
2 oua
200 ml lapte
25 grame drojdie
un praf de sare
2-3 pliculete de zahar vanilinat
coaja de lamaie rasa
esenta de vanilie
ulei
Pentru umplutura:
500 grame branza de vaci
100 grame stafide
1 ou
3 pliculete zahar vanilinat
Mod de preparare:
Intr-un bol se pune faina cernuta, un praf de sare si cele 2 oua.
Laptele se incalzeste un pic (nu fierbinte!), se amesteca bine cu esenta de vanilie, zaharul vanilinat, coaja de lamaie si cu drojdia, rezultand astfel maiaua.
Adaugam maiaua de mai sus peste faina si incepem a amesteca.
Amestecam pana incepe sa se ingroase si sa se formeze un aluat. Adaugam
si putin ulei si framantam pana aluatul devine elastic. Formam o bila,
acoperim bolul cu un prosop curat si lasam la dospit 1 ora.
Cat timp aluatul dospeste pregatim umplutura.
Amestecam branza de vaci, cu zaharul vanilinat, stafidele si 1 ou. Daca
simtiti nevoia ca umplutura sa fie mai dulce mai puteti adauga 2-3
linguri de zahar.
Luam o parte din aluat si intindem o foaie cat putem noi de
dreptunghiulara. Foaia o taiem in patrate mai mari pentru a putea sa
impaturim cat mai bine. In mijlocul fiecarui patrat punem o lingura de
umplutura si impaturim ca pe un plic, presand usor colturile.
In tava, pe o hartie de copt, punem branzoaicele, le ungem cu ou si le punem la cuptor pentru 30-35 de minute. Pofta buna!
No comments:
Post a Comment