spinari de pui 2 buc. (600 g)
– piept de pui (cu piele si os) 2 buc. (1 kg)
– pulpa de pui 1 buc. (320 g)
– ceapa 3 buc. (270 g)
– morcov 2 buc. mari (250 g)
– pastarnac 2 buc. (130 g)
– radacina de telina 1/2 buc. mare (210 g)
– orez cu bob rotund 100 g
– oua 3 buc.
– sucul de la 3 lamai
– sare, piper alb macinat
- pentru servit patrunjel verde
Mod de preparare:
Puneti 3 l de apa la fiert, intr-o oala mare. Cand apa clocoteste,
puneti carnea. Lasati sa ajunga iar la temperatura de fierbere si luati
spuma care se formeaza. Repetati operatiunea de spumuire pana cand nu se
mai formeaza deloc spuma. Dati focul mic, acoperiti oala si lasati sa
fiarba circa o ora. Adaugati legumele, curatate, spalate si lasate
intregi (doar telina, taiati-o in jumatate). Lasati sa fiarba pana cand
legumele sunt patrunse. Scoateti cu o spumiera carnea si legumele,
treceti supa prin sita (sa fie cat mai clara si sa va asigurati ca nu au
ramas bucatele de os prin ea). Cand carnea si legumele s-au racit
suficient pentru a le putea manui, taiati legumele cubulete. Atentie, cu exceptia cepei, care se arunca! Curatati de piele si oase bucatile de pui si taiati bucatele carnea. Puneti legumele si carnea inapoi in supa, readuceti la punctul de
fierbere si puneti orezul. Cand orezul a fiert, opriti focul. Bateti
ouale intr-un castron si amestecati-le cu sucul de la lamai. Luati cu un
polonic din supa fierbinte si, treptat, amestecand continuu, puneti in
sosul cu oua. Cand sosul a ajuns la o temperatura apropiata de cea a
supei din oala, rasturnati cu grija peste supa. Amestecati, gustati si
potriviti de sare si de piper. Daca este nevoie, mai stoarceti o lamaie
pentru a obtine gradul de acreala dorit. Ciorba de pui à la grec se serveste fierbinte, cu frunze de telina sau
patrunjel verde deasupra. Cine doreste, ii poate “asorta” si un ardei
iute. Pofta buna!
No comments:
Post a Comment