Tuesday, 23 December 2014

Bradul de Craciun

Ingrediente:

225 g unt
250 g zahar
un ou mare
235 g miere
o lingurita bicarbonat
un praf de sare
250 g faina
1-2 lingurita scortisoara

pentru glazura alba

100 g zahar pudra
2 linguri apa calda
sucul unei lamai

pentru decor

bomboane colorate

Mod de preparare:

Pentru aluat, se amesteca untul cu zaharul pana ce se albeste compozitia, se adauga oul si se amesteca iar. Se pun apoi mierea, scortisoara, sarea si bicarbonatul. Se amesteca bine. Se pune faina de patru ori, se amesteca si apoi, aluatul rezultat se imparte in 5-6 bilute si se pun in formele braduti tapetate cu ulei si faina. Se coc 12 minute. Se lasa la racit. Pentru glazura alba se amesteca zaharul cu apa calda si se adauga sucul de lamaie strecurat. Se decoreaza bradutii cu glazura alba si bomboane colorate. Pofta buna!







No comments:

Post a Comment