750 g faina
25 g drojdie
130 ml lapte
50 g zahar
2 oua
O sticluta esenta rom
30 ml ulei
Un varf ce cutit sare
Vanilie
Coaja rasa de lamaie
100 g zahar pudra
500 ml ulei pentru prajit
Dulceata
Mod de preparare:
Intr-un castronel, pune jumatate din cantitatea de lapte si de faina
impreuna cu drojdia, acopera cu un pic de faina si lasa la dospit.
Intr-un alt vas amesteca restul de lapte, ouale, zaharul, esenta de rom,
vanilia, sarea, coaja rasa de lamaie si uleiul si incalzeste-le putin
pe foc. Aceasta compozitie se amesteca apoi cu maiaua pe care ai pus-o
la dospit mai devreme incepand sa framanti aluatul obtinut pana se
incorporeaza toata faina.
Lasa-l sa creasca intr-un loc caldut, la fel ca aluatul de cozonac.
Dupa ce a crescut suficient intinzi pe o planseta, doua foi mai
subtiri. Pe una din foi pui dulceata din loc in loc, in asa fel incat
dupa ce acoperi cu a doua foaie sa poti taia cu gura unui pahar, o forma
rotunda, dulceata fiind in mijlocul fiecarei rondele astfel obtinute.
Gogosile umplute se mai lasa putin sa creasca, apoi se prajesc in uleiul incins.
Dupa ce se racesc, aseaza gogosile cu dulceata pe un platou si pudreaza-le cu zahar.
No comments:
Post a Comment