- 450 g faina
- 125 ml lapte
- 1 cubulet drojdie
- 50 g zahar
- 50 g unt
- 1 pach zahar vanilat
- 2 oua
- 2 linguri smantana
- 200 g crema ciocolata (finetti)
- 1 l ulei pt prajit
- zahar pudra
Mod de preparare:
Se cerne faina. Se inmoaie drojdia cu o lingura de lapte (caldut) si 1/2 lingurita zahar, apoi se lasa sa creasca la cald.
Zaharul si zaharul vanilat se dizolva in lapte caldut.
Faina se amesteca cu laptele, drojdia (crescuta), ouale batute cu un
praf de sare, smantana si untul inmuiat. Aluatul se framanta si se lasa o
jumatate de ora la cald, la dospit.
Se mai framanta o data, apoi se intinde o foaie din care se fac rondele.
Crema de ciocolata se pune intre doua bucati de aluat, avand grija sa
fie bine lipite. Se mai lasa 15 min. la dospit si se prajesc in ulei
incins, la foc potrivit.
Se servesc pudrate cu zahar pudra. Pofta buna!
No comments:
Post a Comment