Ingrediente:
150 gr unt topit
400 gr biscuiti digestivi faramitati foarte marunt (in robotul de bucatarie)
500 gr capsuni (sau mai multe, dupa preferinte)
1 plic de gelatina (12 gr fiecare)
500 gr smantana semi-degresata
150 gr zahar
600 gr crema de branza Philadelphia
1 esenta de vanilie
Pentru crema de decor:
8 gr gelatina
350 gr capsuni
100 gr zahar
100 gr apa
1 esenta de vanilie
1 lingura zeama de lamiae
Mod de preparare:
Amesteca foarte bine biscuitii faramitati cu untul topit. Pune
compozitia intr-o tava cu inel detasabil. Preseaza foarte bine. Baga in
frigider pentru 30 de minute. Intre timp, spala si curata capsunile.
Jumatatea dintrele taie-le in doua, pe verticala. Pe restul feliaza-le
subtire.
Pune un plic de gelatina in apa, la hidratat, pentru 5
minute. Pune smantana intr-un vas, la foc potrivit spre mic. Adauga
treptat zaharul. Amesteca tot timpul cu ajutorul unui tel. Cand smantana
s-a incalzit, iar zaharul s-a topit, incorporeaza gelatina. Continua sa
amesteci cu telul. Dupa cateva minute adauga crema de branza. Amesteca.
Da aroma cu esenta de vanilie. Ai grija sa NU inceapa sa fiarba!
Scoate
tava din frigider. Pune capsuni injumatatile pe exteriorul blatului, de
jur imprejur. Toarna apoi compozitia pregatita anterior si baga inapoi
in frigider. Tine asa peste noapte.
Crema:
Pune
capsuni spalate si injumatatite intr-un vas, la foc potrivit. Adauga
zaharul si apa. Pune esenta de vanilie si zeama de lamaie. Amesteca in
mod constant. Lasa sa fiarba in jur de 5 minute (timp in care amesteci
in vas in mod constant, cu o lingura de lemn). Pune gelatina si
amesteca. Ia apoi vasul de pe foc si mixeaza totul fie in blender, fie
cu ajutorul mixerului vertical. Toarna mixul (destul de lichid) peste
prajitura din tava. Baga in frigider pentru 3 ore. Scoate-o apoi si
decoreaz-o cu feliile de capsuna. Indeparteaza cu grija inelul detsabil.
Daca trebuie, foloseste un cutit pentru a desprinde prajitura de inel.
No comments:
Post a Comment