Saturday 13 June 2015

Trandafirata cu miere si lamaie si soc

Ingrediente:

  • un borcan incapator cu apa proaspata de fantana sau izvor (aproximativ de opt litri). Puteti folosi si apa plata, dar nu recomand apa de la robinet, deoarece contine clor si impiedica desfasurarea procesului de fermentatie;
  • 800 de grame de miere;
  • doua lamai;
  • 12-14 flori de trandafir (uscate sau nu).
  • 3-4 flori de3 soc
Mod de preparare:

Spalati bine petalele proaspete. Daca va ganditi sa puneti petale de flori la uscat, aveti grija sa le spalati inainte de-a le intinde pe hartie. Este necesar sa le lasati cateva zile la umbra, amestecandu-le cu mana zilnic, incat sa nu putrezeasca si sa se usuce uniform. Apoi le puteti depozita in saculeti sau cutii si le puteti folosi oricand in saptamanile care urmeaza.   Adaugati in borcan petalele si florile de soc, sucul de la lamaile stoarse, mierea si turnati apa cat sa se acopere totul. Lasati acest amestec la macerat pentru o zi.  A doua zi umpleti borcanul cu apa si acoperiti cu o farfurioara (nu capac), incat continutul borcanului sa poata respira. Lasati-le la fermentat cam trei zile (pana veti observa ca petalele si-au pierdut culoarea), amestecand de doua ori pe zi cu o lingura de lemn.
Puneti la rece.




No comments:

Post a Comment