Tuesday, 2 June 2015

Dulceata de capsuni cu ghimbir

Ingrediente:

1 kg capsuni
75 g ghimbir confiat
1 plic Gelfix
500 g zahar

Mod de preparare:

Se spala capsunile, se curate si se toaca marunt. Ghimbirul se toaca fin. Capsunile si ghimbirul se pun intr-o oala mare si se amesteca bine. continutul plicului se amesteca cu doua linguri de zahar, se adauga peste fructe si se amesteca bine. Se pune la foc moderat, amestecand continuu pana la fierbere. Apoi se adauga restul de zahar si se amesteca pana cand compozitia ajunge din nou la punctual de fierbere. Din acest moment, amestecand continuu, se tine la fiert 3-5 minute si apoi se ia de pe foc. Se indeparteaza spuma, daca e cazul, apoi imediat se toarna in borcanele pregatite in prealabil. Borcanele se inched cu capace, se rastoarna si se lasa asa, sprijinite pe Capac, circa 5 minute.








No comments:

Post a Comment